Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionen


Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionens grundare
Swami B.A. Paramadvaiti

Nimaihuset
Nimaihuset - svenskt Vrindatempel   

Vrinda Europe
Vrinda Europe   

Vrinda Portal
Vrinda i övriga världen

Vrinda News

Gurudeva live
Filmade Paramadvaiti-klasser   

Paramadvaiti Swami
Mp3-föredrag av Swami B.A Paramadvaiti   

World Vaisnava Association
VRINDA - medlem av
World Vaisnava Association


B.R. Swami Maharaj


Vinterbesök av en Swami

En andlig liten oas utanför storstaden Göteborg – detta kan man hitta på gården Imlitala, ett tempel och ashram med ekologiska förtecken. Tempelföreståndare är Maha Hari prabhu, och han har sedan sommaren haft sällskap av 2-4 bramacarier (munkar) på gården.

Stället är idylliskt beläget, bara ett stenkast från havet, och själva gårdshuset har Maha Hari konstruerat själv och byggt av naturmaterial. I anslutning till gården ligger mark som odlas för ekologiska grödor och blommor under sommarsäsongen. Förra sommaren hölls en första lilla sommarfestival där med Guru Maharaj och en grupp hängivna som kom samman från olika håll, och även denna sommar, 2006, kommer en sommarfestival att anordnas här – men i något större format, där man väntar fler besökare, även från andra håll i Europa.

Nyligen, under några dagar i mars månad, hade man på Imlitala besök av en swami från Tyskland, och de hängivna på Imlitala delar här med sig av de berikande dagarna med några bilder och en liten rapport:

      ”Ute på den gnistrande vintriga landsbygden, utanför Göteborg, fick Imlitala Ashram i dagarna besök av Bhakti Raksak Swami Maharaj från Berlin. Vi hade bjutit in BR Swami Maharaj att komma och fira Goura Purnima tillsammans med oss, något vi önskat sedan länge. Med hjälp av vår vän Tim, så hämtade vi Swami Maharaj på Landvetter, och efter ett tag var alla framme och prasadam stod redo för att hedras.

     Efter några fina dagar med föredrag och umgänge kom Söndagen, en dag då vi hade ordnat ett offentligt program på studiefrämjandet inne i Göteborgs stad. Swami Maharaj höll ett föredrag kring det inre syftet med Yoga och Meditation, vi hade bhajan och serverade en Prasadamfest. Gästerna var glada, och en av dem kom även på tisdagens program.

     Under Goura Purnima talade Swami Maharaj kring Mahaprabhu och vi hade abhishek för Mahaprabhu med yoghurt, mjölk, rosenvatten, mangojuice, honungsvatten och sockervatten + mycket kirtan. Efter denna extatiska badning hedrade vi rikliga mängder prasadam och åtnjöt speciellt bhakta Adams "Simply Wonderful"-bollar.

     Det var inspirerande för oss här att ha en Swami på besök, en som man kan fråga om råd om olika saker och som ger en naturlig inspiration att bli mer allvarlig i sin sadhana. Förhoppningsvis kommer vi få fler besök av Swami Maharaj i framtiden och vi hoppas att han hade det trevligt här.

     Haribol!

     // Södra Sveriges Yatra”

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna  Hare Hare   Hare Rama  Hare Rama  Rama Rama  Hare Hare