Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionen


Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionens grundare
Swami B.A. Paramadvaiti

Nimaihuset
Nimaihuset - svenskt Vrindatempel   

Vrinda Europe
Vrinda Europe   

Vrinda Portal
Vrinda i övriga världen

Vrinda News

Gurudeva live
Filmade Paramadvaiti-klasser   

Paramadvaiti Swami
Mp3-föredrag av Swami B.A Paramadvaiti   

World Vaisnava Association
VRINDA - medlem av
World Vaisnava Association

Berättelen om en kung


Den 20 September 1945, precis vid den tidpunkt när puja skulle offras till Ananta Caturdasi, föddes Ananta Prasad, son till kung Raj Kumar Sacinandan Prasad Singh i den kungliga familjen Munger i Bihar i Indien. Kungarna av Munger härstammar från Kasyapa Muni genom kung Haya. Ananta Prasad Singh växte upp i denna aristokratiska familj som dyrkade Herren Caitanya och Radha-Krishna genom Ananta Prasads farfar, Raj Raghunandan Singh (som också blev adlad av britterna på den tiden).

Då han studerade i katolska privatskolor, lärde sig Ananta Prasad också att dyrka Jesus medan hans mor och farmor dagligen dyrkade Gauranga Mahaprabhu, Radha-Krishna. Eftersom han gick de bästa skolorna och levde ett liv i överflöd, saknades ingenting. Ananta Prasad fick sina högskoleexamina och gifte sig så småningom. Under studenttiden ägde han fem bilar - alla på samma gång och med tillhörande chaufförer), en Rolls Royce med utsmyckningar i rent guld det var tydligt att denne gentleman inte saknade något.

Vid 19 års ålder gifte sig Ananta Prasad, och efter att ha kompletterat sin examen, startade han en affärsverksamhet bara för att ägna sig åt något, för det var inte så att han var i behov av att tjäna pengar. Trots sitt företag och affärerna fortsatte han att hålla sig till det som hans mor och hans farmor hade lärt honom. Samtidigt kunde Ananta Prasad inte sova om nätterna. Hans sinne stördes av att fundera ut hur han skulle kunna tjäna mer pengar och hur han skulle spendera dem, och hur han skulle göra för att öka sinnets tillfredsställelse. När han såg sina farföräldrars lugn och fridfullhet, började Ananta Prasad att tänka att det måste vara något mer med livet än det som han höll på med, och från och med 1970 blev dessa känslor allt starkare.

Som barn hade Ananta Prasad regelbundet besökt Vrindavan för att gå till Mungir Mandir som hans farfar hade byggt. I Vrindavan hörde han Sadhus - lärda män - regelbundet. Detta som han tidigare praktiserat började nu verka. Det slutgiltiga steget kom 1974 när hans far dog. Ananta Prasad åkte tillsammans med sin fru till Guru Maharaj, Radha-Govinda das Babaji Maharaj, som hade gett honom Hari Nam initiering när han var barn, och Ananta Prasad bad om diksa. Radha-Govinda das Babaji Maharaj gav honom initieringen och sa: "Du behöver inte ändra ditt namn eftersom det är ett Sankasan-namn, men nu är det dags för dig att ägna mer tjänst åt Radha-Mohan. Radha-Mohan är din Istadev.

Ananta Prasad och hans fru började tillbringa en massa tid i Vrindavan medan deras fem barn bodde på de skolor där de gick. Ananta Prasad chantade 100 000 Krishnanamn dagligen och lyssnade till Srimad Bhagavatam från Sadhus, och tjänade Guru och Krishna.

1976 sa Srila Radha-Govinda das Babaji till Ananta Prasad att gå och träffa Srila A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, och förklarade: "Srila Prabhupada är en expansion av Herren Nityananda som har kommit för att fullfölja Herren Caitanyas arbete." Ananta Prasad följde sin Guru Maharajas instruktion och gick till Krishna Balaram Mandir och frågade efter Srila Prabhupada. Vakten sa att Srila Prabhupada var upptagen i ett viktigt möte, att han inte kunde störas och att besökaren måste komma tillbaka en annan gång. Ananta Prasad bad än en gång att få träffa Srila Prabhupada och sa att han inte tänkte gå sin väg förrän han träffat honom, och än en gång fick han nej. Denna gång ropade emellertid Srila Prabhupada på hindi, "Vem är där?" När vakten svarade, "Någon man från Munger Mandir har kommit för att träffa dig, men jag sa att du är upptagen", veordrade Srila Prabhupada att Ananta Prasad skulle visas in till honom.

När han gick in i rummet som var fullt med sannyasier och GBC-medlemmar, hörde Ananta Prasad Srila prabhupada säga till sina män, "Då säger vi så. Diskutera nu saken en timme och kom sedan tillbaka." Därmed lämnade männen rummet, och Ananta Prasad var ensam kvar med Srila Prabhupada.

Efter en stund frågade Srila Prabhupada, "Känner du Raghundandan Prasad?" Ananta Prasad svarade, "Ja, det är min farfar." "Då är du min sonson", sa Srila Prabhupada, och omfamnade honom. Srila Prabhupada förklarade så deras relation och frågade om Ananta Prasad var direkt berörd av tjänsten till Radha-Mohan. När Ananta Prasad svarade att han var alltför upptagen med sina andra aktiviteter, tuktade Srila Prabhupada honom: "Din farfar gjorde så mycket och han gav sig tid till direkt tjänst åt Radha-Mohan. Är du så mycket mer upptagen än han?" Ananta Prasad visste inte vad han skulle säga och började känna sig väldigt skyldig när han hörde Srila Prabhupadas tillrättavisningar, och Srila Prabhupada fortsatte att tillrättavisa och förklarade att Ananta Prasad hade en moralisk skyldighet att tjäna sin Istadev Radha-Mohan, eftersom han var uppvuxen i en Vaisnava-familj och medvetet hade tagit diksa initiering från sin Guru Maharaj. Srila Prabhupada fortsatte, "Om du börjar ägna tjänst åt Radha Mohan, måste du gå ut och förkunna i hela världen. Detta kommer att bli ditt liv, men du måste vänta på det." Ananta Prasad var chockerad av allt detta.

1994, när han satt vid ingången till Munger Mandir, kom en kraftigt byggd västerländsk sannyasi på en liten cykel och sa till Ananta Prasad, "Jag vill se ditt tempel." Efter att ha blivit förd in, började B.A. Paramamadvaiti ge förslag på hur man skulle kunna förbättra konstruktionen på templet. Ananta Prasad följde dessa instruktioner, och gick sedan och besökte Paramadvaiti Maharaj, och de utvecklade en djup vänskap. 1995 föreslog Paramadvaiti Maharaj att Ananta Prasad skulle ta sannyas och börja förkunna. År 1996 under ett besök hos sina söner som bodde i USA, bestämde sig Ananta Prasad för att han ville ta sannyas. Han ringde upp Paramadvaiti Maharaj i Miami och berättade om sitt beslut, och tillade, "Jag vill ta det från dig." Paramadvaiti Maharaj sa åt Ananta Prasad att komma till Colombia och att han där skulle få motta initiering för sannyas.

Biljetten ordnades genast och Ananta Prasad gavs sannyas när han kom. När Bhaktivedanta Sadhu Maharaja mottagit sannyas, tillbringade han nio månader i Sydamerika och förkunnade där, och har sedan fortsatt att komma dit, liksom till Europa sedan dess.

Bhaktivedanta Sadhu Maharaja, som även är samordnare ave WVA Vrindavan Dham Preservation Committee, kommer att påbörja sin världs-tour den 4 maj 2003. Maharaja är välkänd för att fängsla de hängivnas hjärtan med sin fina Krishna-katha. Hans enkla men effektiva sätt att förkunna har inte bara imponerat på de hängivna, utan även på media världen runt. Närhelst Maharaja kommer till en plats, är TV och radio angelägna att få träffa Maharaja och intervjua honom. De är förundrade över att höra att Maharaja, som levde ett liv som kung, försakade sitt kungliga överflöd för att bli sannyasi och förkunna Sri Sri Radha-Krishnas ära.

Pujyapad B.V. Sadhu Maharaja har hand om ett vackert tempel i, (Munger Mandir, vid Mathura Road nära busshållplatsen), och ett i Bihar (där du kan ta darshan av en Govardhan ststen med märken av Radharanis Lotusfötter).

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna  Hare Hare   Hare Rama  Hare Rama  Rama Rama  Hare Hare