Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionen


Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionens grundare
Swami B.A. Paramadvaiti

Paramadvaiti Swami
Vrinda i övriga världen

Vrinda News

Paramadvaiti Swami
Vrinda Sunday Chats
Srila B.A Paramadvaiti Swami

Paramadvaiti Swami
Filmade Gurumaharaj/Vrinda föreläsningar

Vrinda on Youtube
Filmade Gurumaharaj/Vrinda föreläsningar

Paramadvaiti Swami
Mp3-föredrag av Swami B.A Paramadvaiti   

Paramadvaiti Swami
Nimaihuset - svenskt Vrindatempel   

Eco Truly Park
Ett unikt ekologiskt projekt
grundat på den urgamla
vediska filosofin.

Vrinda on Youtube
Vaisnava Internet News Agency

World Vaisnava Association
VRINDA - medlem av
World Vaisnava Association

UR SKRIFTERNA

"Den levande varelsens sanna intresse består av att ta sig ur den okunnighet som tvingar honom att utstå upprepad födelse och död. Den enda utvägen är att överlämna sig till Gudomens Högsta Personlighet genom Dennes representant. Utan att utföra hängiven tjänst till Gudomens Högsta Personlighet, Vasudeva, kan man omöjligtvis bli helt obunden av denna materiella värld, och inte heller kan man på något sätt erhålla verklig kunskap."

(Srimad Bhagavatam 4.29.36-37)

Läs mer om...


Parikrama Sydamerika

På pilgrimsresa i Sydamerika

Fyra veckors resa i Peru och Ecuador tillsammans med Srila Guru Maharaj, Sripad Atulananda Acarya och många hängivna, har lämnat många bestående intryck, och ännu har jag inte hunnit smälta allt jag fått uppleva. Jag kommer att försöka dela med mig av minnen och erfarenheter här på Vrindas svenska hemsida vid några tillfällen under hösten och vintern.

Jag möttes av fem kära vänner på Lima flygplats när jag anlände strax före midnatt den 16 september; efter nästa 36 timmars resa, och vi tog en taxi in till Lima med allt mitt bagage. Efter något dygns vila fortsatte jag min resa till Cuzco, där jag anslöt mig till skaran av pilgrimer som rest ända från Buenos Aires och genom hela Chile tillsammans med Guru Maharaj och Guru Atulananda. Det blev ett glädjens möte med mina andliga mästare och de cirka 20 hängivna från olika håll som kommit till Cuzco, och för ett tag glömde jag bort höjdsjukans obehag som jag drabbats av. Det här var en dag jag längtat efter under lång tid, och del av min dröm hade nu gått i uppfyllelse. Främmande ljud och dofter och nya synintryck, men ändå en gammal välbekant känsla av himmelsk glädje och samhörighet detta var något som skänkte värme denna första kyliga kväll i Cuzco, Peru.

De följande veckorna skulle komma att bjuda på många nya intryck och bekantskap med många nya vänner, och många timmar skulle tillbringas i buss efter landsvägarna i Peru och Ecuador mellan besöken i tempel och olika ashram i de båda länderna.

Resan avslutades på den ekologiska farmen utanför Baos i Ecuador. Det var här som Mela 2003 ägde rum; en fem dagar lång festival som avslutades med firandet av Vyasapuja, Guru Maharajas 50-årsdag. Det blev ett minnesvärt firande, med flera invigningar, bland annat av två nya sannyasier, Sripad Bhakti Vedanta Aranya Maharaj (tidigare Bhagavatamrita prabhu från Storbritannien, som nu tjänar farmen i Baos, Ecuador) och Sripad Bhakti Vedanta Vaikanash Maharaj (tidigare Kavi das prabhu från Eco truly ashram, Per).

Sri GuruVandana, en biografi över Guru Maharaj och Vrindamissionen överlämnades till födelsedagsbarnet, ett fantastisk fint verk som många hängivna bidragit till och som sammanställts av Prakasananda Das. Många ville ha en kopia, och den begränsade upplagan var snart slutsåld.. Mer än 500 hängivna fanns på plats denna dag, och under flera timmar frambars gåvor i form av blommor och girlanger och annat, och under eftermiddagen och kvällen bjöd många hängivna på gåvor i form av dikter, musik, teater, konstverk, med mera. En gigantisk tårta levererades dold under en jättestor truly och distribuerades bland de hängivna innan kvällens slut. Ja, kvällen blev lång, och firandet av denna speciella dag avslutades med en konsert i reggaestil med Aranya Maharaj, och Guru Maharaj var med och man dansade och sjöng med stor glädje fram emot småtimmarna.

Med dessa ord avslutar jag den första rapporten från min pilgrimsresa i Sydamerika, och hoppas att återkomma snart med minnen och berättelser och undervisning från denna fantastiska resa.

Hare Krisna!

Alltid till er tjnst,
Manah Siksa Devi Dasi

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna  Hare Hare   Hare Rama  Hare Rama  Rama Rama  Hare Hare