Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionen


Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionens grundare
Swami B.A. Paramadvaiti

Nimaihuset
Nimaihuset - svenskt Vrindatempel   

Vrinda Europe
Vrinda Europe   

Vrinda Portal
Vrinda i övriga världen

Vrinda News

Gurudeva live
Filmade Paramadvaiti-klasser   

Paramadvaiti Swami
Mp3-föredrag av Swami B.A Paramadvaiti   

World Vaisnava Association
VRINDA - medlem av
World Vaisnava Association


Gott Nytt År

Parama Karuna Ashram

Sedan några år tillbaka finns i Umeå ett litet vaishnavatempel för gudsdyrkan, tillbedjan och meditation. Templet inryms i vårt Parama Karuna Ashram, som Srila Bhakti Aloka Paramadvaiti Maharaj grundade när han besökte Umeå i december 2004. Han gav vårt ashram namnet Parama Karuna, som betyder "den allra barmhärtigaste". Namnet syftar på Herren Caitanya och Herren Nityananda (Gour-Nitay), som uppenbarade sig i Indien för ungefär 500 år sedan för att sprida sjungandet av Herrens Heliga Namn:

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Gudsgestalterna i templet, Sri Sri Gour-Nitay , kom hit från Indien redan i augusti 2004 som en gåva från Srila Paramadvaiti Maharaj, och har sedan dess välsignat templets besökare med Sin nåd och glädje.

I Parama Karuna Ashram praktiseras Bhakti yoga - hängivenhetens yoga, och varje morgon hålls en offerceremoni (artik) då man bland annat offrar rökelse, blommor och vatten till Herren. Förutom detta, offras även den vegetariska maten till Herren innan den äts. Maten som helgas på detta vis kallas prasadam. Här mediterar vi också på Herrens Heliga Namn, läser i heliga skrifter, som till exempel Bhagavad-gita och Srimad Bhagavatam, och sjunger sånger (bhajans).

Sedan hösten 2005 har vi i templet haft regelbundna träffar varje eller varannan vecka, samt vid större högtider. Vi brukar hålla artik, sjunga bhajans med ackompanjemang av olika instrument, vi läser och samtalar kring Bhagavad-gita och Krshnamedvetande, ibland tittar vi på video eller lyssnar på föredrag av Srila Paramadvaiti Maharaj eller någon annan swami. Alla som är intresserade och har möjlighet är givetvis varmt välkomna att besöka oss vid dessa träffar eller någon annan gång när det passar.

Många har kommit och deltagit i våra sammankomster, och eftersom de flesta kommer från andra delar av världen, är det oftast engelska som gäller när vi talar med varandra. Vi har alla olika bakgrund och erfarenheter, men som människor har vi ändå mycket gemensamt. Den universella kärleken binder oss samman, och det är stort att tillsammans få sjunga Guds heliga namn och lyssna till tidlösa visdomsord som kan lysa upp och ge mening åt vardagen.

Förutom ett tempel, finns i vårt ashram även ett rum för arbete med hemsidor, översättningar och produktion av olika material. Vi har också försäljning av olika produkter såsom rökelse, vegetarisk tvål, tandkräm, radband, tulasi-halsband, en del litteratur och klädesplagg, cd-skivor med musik och föredrag, m.m. Hemlagad vegetarisk mat kan också beställas från Parama Karuna Ashram.

Där det finns intresse, kommer vi gärna och håller föredrag i skolor om vedisk kultur, hinduism, vaishnavatraditionen och Krishnarörelsen. Kurser eller lektioner kan också ordnas i vegetarisk matlagning och musik. Välkommen att kontakta oss för vidare information eller besök! Vårt tempel är öppet för alla!

E-post: paramkaruna@gmail.com

Här nedan ett litet fotogalleri från Parama Karuna Ashram under det år som gått, med besökare och aktiviteter vi haft:

Klick på bilden för att se full storlek:


Gour-Nitay

Gour-Nitay

Gour-Nitay

Mahahari på besök

Prasadam

Glada miner efter prasadam

Ugadi-firande

Glada tempelbesökare

Tack fö idag!

Gour-Nitay

Hare Krishna!

Vi firar Holi

Spontant besök i templet

Hari bol!

Vi firar Janmastami

Mera prasadam!

Glad trio

Govardhan puja

Lovsjung den Högste!

Gudstjänst i det gröna

Utanför templet

Sommar vid templet

Ganesh Chaturdhi

Abhishek

Guru Maharaj på besök

Guru Maharaj

Utflykt till Umeälven

Nektar i det gröna

Prasadam igen

Devi bakar bullar

Fyra glada kockar

Vidya bakar bullar

Pari med familj

Samvaro i juletid

Artik - offerceremoni

Vyasapuja - Guru Maharajas födelsedag

Tulasi Devi

På vår blog kan du läsa mer om året som gått på Parama Karuna Ashram.

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna  Hare Hare   Hare Rama  Hare Rama  Rama Rama  Hare Hare