Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionen


Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionens grundare
Swami B.A. Paramadvaiti

Nimaihuset
Nimaihuset - svenskt Vrindatempel   

Vrinda Europe
Vrinda Europe   

Vrinda Portal
Vrinda i övriga världen

Vrinda News

Gurudeva live
Filmade Paramadvaiti-klasser   

Paramadvaiti Swami
Mp3-föredrag av Swami B.A Paramadvaiti   

World Vaisnava Association
VRINDA - medlem av
World Vaisnava Association

Den gudomliga kärlekens församling

- Sammandrag från chatten 16 september med Srila B.A. Paramadvaiti Swami -

Dagens ämne är ett tema som kommer direkt ur Srila Sacidananda Thakur Bhaktivinodas hjärta. Han jobbade så hårt för att grunda Nama Hatta-center överallt. Nyckelboken för detta ämne är 'Godrumna Kalpa Tavi'. Boken är full av nektar och Srila Bhaktivinoda Thakur beskriver där sig själv som en gatsopare på en marknadsplats för det Heliga Namnet.

I dag är vårt arbete att bygga upp en församling så viktig, och det brukar vara ett väldigt hårt arbete. Vi kan inte få något fint gjort utan en stor portion engagemang. För några dagar sedan i Bogota, satt jag i tempelreceptionen, då en mycket elegant dam fick syn på mig och frågade om hon fick tala med mig. Hon såg colombiansk ut, men hennes spanska var dålig. Hon berättade för mig att hon var från Indien, och jag frågade vad hon gjorde i Colombia. Hon sa att hon var där med sin man. Det visade sig att hennes man var Indiens ambassadör i Colombia. Så frågade hon mig varför vi inte hade bjudit dem till Janmastami-festivalen på vår farm… Jag blev väldigt generad. Ni förstår, vi till och med glömmer att göra en församling med de människor som redan är hängivna eller verkliga vänner. Det visade sig att hon ville ha tre japas; en till sig själv och två till hennes två barn. Hon är faktiskt en hängiven till Herren Krishna redan sedan barndomen, men vi glömmer, glömmer, glömmer det mesta av vad vi måste göra..

Regel nummer ett: Om du vill göra en församling - ha en församlingsbok till hands, med alla detaljer om dem, som familjenamn, fru/man, barn, ålder, intressen, e-post, telefonnummer… Ingenting får missas. .

Regel nummer två: En månad innan någon viktig händelse som Janmastami, Guru-besök, etc., - skicka en skriven inbjudan eller e-post till dem alla och bed dem komma och delta. Detta papper kan också ha ett kontonummer, ifall de skulle vilja ge någon gåva för servicen och organisationen för evenemanget. Detta var Srila Sridhar Guru Maharajs stil.

Regel nummer tre: Tappa inte bort denna församlingsbok. Ha den på en fil på din dator. Det finns program som håller reda på grupper och nästan automatiskt skickar post till dem. Detta system är till väldigt god hjälp för att kunna ge bättre service.

Jag välkomnar hängivna från hela världen att kämpa hårt och bygga en hängiven församling. Det är ingenting som sker automatiskt. Automatiskt förlorar vi bara våra kontakter, förlorar intresset, glömmer våra vänner, sover mycket och tänker på att äta. Allt detta är vad som sker automatiskt.

Endast de högsta hängivna erfar en spontan hängiven attraktion för god service och till och med glömmer att äta och sova. Församling är en fråga om kärlek, kärlek, kärlek och arbete, arbete, arbete. Och med all annan tjänst, som sankirtan, pujari och tempelbygge, är det på samma sätt.

Nama Hatta har tre mål. Att etablera 'Nama Hatta Sangas'. Det är en plats där hängivna tänker så mycket på Krishna, att de en gång i veckan eller månaden vill göra ett förkunnelseprogram i sitt hem. De lär sig hur man läser ut Bhagavad-Gita eller försöker bjuda in hängivna från templet i närheten. De bjuder in alla sina vänner och sin familj, särskilt dem som ännu inte gått till något tempel. De organiserar allt. Det är deras service, deras tjänst. Nama hatta är inte en träff för hängivna, där templet ska ha fest med gratis prasadam och man sitter och småpratar.

När Nama Hatta Sangha blir väldigt seriöst, blir det Nama Hatta Kendhra. Det betyder att det kommer att finnas dagliga studier och kirtanföreläsningar på den platsen. Det är nästan Nama Hatta Mandir. Men i ett Mandir bor de hängivna permanent och har sin tjänst där. Det är en ashramgemenskap, medan Sangha och Kendra kan finnas i vanliga hem hos hängivna som är väldigt avancerade eller har en stark önskan att förkunna. Några hängivna har organiserat ett fantastiskt församlingsprogram med gruppledare etc. I Iskcon London, t ex, och i Chaupatti Bombay, har de grupper som är starka och välorganiserade. Det finns ingen gräns för förkunnandet om det finns kärlek och en GOD ORGANISATION.

Vi måste vakna upp. Jiv jago, jag ber dig!!!!!! Det är tid att förstå att familj och vänner betyder arbete och en tjänstvillig attityd hela vägen! Hela vägen tills du dör. Detta är hängiven tjänst. En tjänstvillig attityd. Vi vill hjälpa andra att komma och träffa vår andlige mästare och dyrka vår Istadeva, men vi har så dåligt system, att till och med de närmaste vännerna förlorar intresset ibland. Till exempel blir de inte inbjudna till istagostis, de informeras inte om planer för församlingen. Deras gåvor rapporteras inte på någon donationslista eller tempelutgifterna är inte synliga. Resultat: Ingen vet, väldigt få bryr sig, och vi träffas bara för att återuppliva några gamla broderliga känslor med lite lokalt småprat om fru, barn och kanske politik.

Det är väldigt fint att vara organiserade. Liksom renhet finns där fromheten finns. Det betyder hårt arbete, att hålla ditt tempel rent, rent, rent och sedan kärleksfull uppmärksamhet mot alla som kommer och kom särskilt ihåg dem som av någon anledning inte kommer.

Ett exempel… Srila Rupa Goswami fick erfara en del svårigheter i hans lila smaranam-meditation. Han hade skrattat åt någon fin lila, när en handikappad hängiven passerade framför honom. Den handikappade hängivne tänkte: "Hur kan Rupa Goswami, en sådan avancerad hängiven, skratta åt mitt handikappade sätt att gå?" Han tappade tron på Rupa, och Srila Rupa Goswami, utan att veta orsaken, kunde inte gå in i meditationen igen. Han frågade sin Guru Sanatan Goswami vad han skulle göra åt det. Han blev tillsagd att han måste ha förolämpat någon Vaishnava. Srila Rupa Goswami gick och frågade alla hängivna om han hade förolämpat någon av dem, men de förnekade alla. Men han var fortfarande störd, så han råddes att ordna en fest och bjuda in alla Vaishnaver och försöka se vem som inte kommer till hans fest. Han gjorde så, och den handikappade hängivne kom inte. Då frågade han honom: "Varför kom du inte till min fest?" Då avslöjade den hängivne sitt sinne. "Du skrattade åt mig när jag gick förbi och jag kände att du skrattade åt mig. Srila Rupa Goswami sa: "Nej, kära Prabhu, jag skrattade för att jag i min meditation såg Herren Krishna gömma sig i ett träd och Srimati Radharani försökte plocka blommor från trädet. Då förde Krishna ner en gren inom räckhåll för henne, men när hon försökte plocka blomman, lät Krishna grenen hoppa upp och hon kunde inte stäcka sig efter blomman. Det var det som fick mig att skratta." Då kunde den hängivne förstå att allt var ett missförstånd.

Du känner till det ordet. Skriv upp det med stora bokstäver i din agenda. MISSFÖRSTÅND. Kalis tidsålder av missförstånd. Nittiofem procent av alla problem kommer endast ur missförstånd mellan hängivna, därför att de strävar mot samma mål - den kärleksfulla tjänsten och Sri Sri Radha-Govindajis välbehag. Alla strävar efter det.

Försök med samma system att starta din församling med entusiasm. Bjud in alla hängivna och vänner till en fest för att återtända församlingsandan. Och de som inte kommer till din fest, sök upp dem personligen och fråga dem på vilket sätt du förolämpat dem så att de inte vill komma och äta den prasadam du bjuder dem. Prasadam-pizza är känd för att väldigt effektivt öka entusiasmen.

Och sedan, glöm inte att låta alla delta. Vi vill alla känna oss behövda. Vi vill alla veta vad som händer, vart gåvorna tar vägen som vi ger från våra personliga utgifter. Vi vill se att de hängivna faktiskt står bakom sin lokale ledare. Nama Hatta-gruppledare får en särskild nåd, som en tempelpresident. Det är det tyngsta jobbet, utan tvivel, men också det finaste.

Du förstår, du får nåd för att du anstränger dig hårt för att tjäna. Och om du VERKLIGEN försöker att ge den nåden till andra, kommer du verkligen att få massor av nåd från Srila Prabahupada. Det är bara naturligt. Och de som verkligen hjälper ledarna får samma glädje och nåd. Jag tror att vårt liv är verkligt värdefulla, för vi har tillåtelse att delta i denna process. Att förkunna är livet, och kommer alltid att vara vårt liv. Församlingsarbete är förkunnelse när den är som bäst. För du förkunnar för andra att också förkunna, och på det viset breder nektarns vågor ut sig överallt.

En dag satt Srila Prabhupada i sitt rum med en grupp lärjungar. Helt plötsligt frågade en hängiven den omöjliga frågan: Srila Prabhupada, vad kommer att hända med alla oss när du lämnat denna planet?" Det blev så tyst att man kunde höra en knappnål falla. Srila Prabhupada svarade väldigt mjukt: "Ni kommer alla att bli hippies igen." Sedan efter en lång paus, reste höjde Srila Prabhupada kraftigt sin röst och sa: "Om ni inte fortsätter att förkunna, är det detta som kommer att hända er."

Så, låt oss kämpa hårt för att göra församlingen stark. Annars förkunnar vi och efter en tid kommer de nya medlemmarna inte att hitta ett sätt att bli kvar. Det är inte lätt. Det krävs en riktig ansträngning för att göra det möjligt. Låt församlingsmedlemmarna hela tiden känna hur viktiga de är. Låt den indiska gemenskapens medlemmar känna hur mycket vi räknar med dem. Låt konstnärerna känna att hur gärna vi vill se deras hängivna konst. Låt alla känna att de hängivna bryr sig om dem.

E-post är till väldigt god hjälp i denna kontakt, och Pancha Tattva gör ett fantastiskt jobb med sin e-postlista för att hålla alla informerade. Han skickar säkert information till åtminstone 1000000 människor varje vecka. Men för den skull måste du och jag spara all e-posten för att rena Internet. Vi ska alla försöka bli mer ansvariga i denna kontakt. Detta var Srila Bhaktivinoda Thakurs plan. Prapanashram startades av honom, och nama hatta-centran, omkring 500 har jag hört, har förändrat så många människor och i dag kan vi fortsätta detta arbete för att alla människor hungrar och törstar efter Krishna Katha och kritan.

Gör bara det som krävs i din lokala situation. Nama Hatta datacenter är Narada Muni-departementet. Cybermusik bär Krishna Katha och Sadhu Sanga runt jordklotet. Den globala byn, är idéen. Skapa en plats som är så fin att alla vill vara en del av den. Kärlek, inte despotism. Vrindavan, kärlekens land, det är målet för Nama Hatta, och Sri Nityananda Prabhu är nådesombudet för att öppna marknaden för det Heliga Namnet. Låt oss alla gå dit med trons tjänstvillighetens valuta och handla många saker så att vi åtminstone kan bli återförsäljare eller om möjligt till och med bli med i grossistavdelningen.

Jag avslutar här den officiella delen av dagens chat. Det var trevligt att träffa er alla. Jag är så glad att ni alla finns i denna Srila Prabhupadas och Herren Caitanyas mission. Ni håller mig alla igång i mitt försök att tjäna. Det är underbart, och när jag åker till Indien, kommer jag att försöka att alltid hålla kontakten med er via chatten.

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna  Hare Hare   Hare Rama  Hare Rama  Rama Rama  Hare Hare