Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionen


Klicka här för att läsa mer om VRINDA-missionens grundare
Swami B.A. Paramadvaiti

Nimaihuset
Nimaihuset - svenskt Vrindatempel   

Vrinda Europe
Vrinda Europe   

Vrinda Portal
Vrinda i övriga världen

Vrinda News

Gurudeva live
Filmade Paramadvaiti-klasser   

Paramadvaiti Swami
Mp3-föredrag av Swami B.A Paramadvaiti   

World Vaisnava Association
VRINDA - medlem av
World Vaisnava Association

Srila Paramadvaiti i Umeå

Glädjefyllda dagar med Srila Paramadvaiti Swami Maharaj

Återseendets glädje var stor när Srila Guru Maharaj på fredagseftermiddagen, klädd i sina orangea kläder, dök upp med sina väskor på Arlanda flygplats. Mottagningskommittén bestod av prabhu Raivata Das, prabhu Maha Hari Das och Manah Siksa Devi dasi. Srila Guru Maharajas besök planerades redan för ett och ett halvt år sedan, och det visade sig nu vara nästan exakt trettio år sedan som Guru Maharaj av en händelse träffade Raivata prabhu på en gata i Jönköping. Detta trettioårsjubileum skulle komma att firas med ett nyöppnat centra i centrala Jönköping under denna helg, den 3-5 december 2004.

Vid ankomsten till centrat i Jönköping, möttes man av ivrigt väntande hängivna och vänner, och Srila Guru Maharaj höll ett kort föredrag och bhajan sjöngs innan prasadam serverades, och så småningom åkte var pch en till sina respektive platser för nattens vila.

Till lördagens program kom besökare inte bara från Jönköping, utan även tillresande från Göteborg, Växjö, Skåne, Umeå, Finland, Stockholm, och andra platser. Sånger sjöngs och Guru Maharaj höll ett mycket inspirerande föredrag, som följdes av prasadam som uppskattades av besökarna. Under kvällen preinitierades en hängiven mataji.

Söndagen blev en högtidsdag, dĺ två av de hängivna på fömiddagen fick motta andra initieringen. Efter prasadam styrde man sedan kosan mot Huskvarna för att besökte Nimai Sankirtan Ashram - ett förtjusande ställe där våra två brahmacaris Bhrahma Samhita och Vasudeva nyss öppnat ett Vrinda center. En kort stunds chat på Hotline hanns också med innan det var dags att, efter en mycket inspirerande helg, ta farväl av Jönköping för att åka till Göteborg och det tåg som skulle ta Guru Maharaj och ytterligare fyra hängivna till Umeå.

Guru Maharaj delade sovkupé med Brahma Samhita Das och Vasudeva Das, medan Maha Hari Das och Manah Siksa Devi dasi hade platser på annat håll i tåget. Hela sällskapet samlades dock i kupén en stund för att dela glädjen i gemenskapen med den andlige mästaren och varandra. De fick några timmar av himmelsk nektar i form av bhajans, ord av inspiration och prasadam innan de drog sig tillbaka för att fösöka sova på sin 15 timmar långa nattliga resa upp till Umeå.

Framme i den norrländska staden, visade det sig att Vasudeva och Maha Hari varit sjuka under natten, och de båda fick ligga och vila större delen av måndagen i soffan hemma hos Manah Siksa i Umeå. På eftermiddagen fick man besök av gäster som stannade på prasadam, och på kvällen hölls program i kvarterslokalen i källaren, och några nyfikna själar hade hittat vägen dit. En av dessa var en journalist på lokaltidningen Västerbottens Kuriren, som bjudits in för kvällen.

Under tisdagen blev de bjudna att besöka den lilla byn Anumark utanför Umeå. Det var Annika, en bekant till Manah Siksa, som kom och hämtade sällskapet och visade dem sin by och sitt hus, och tillsammans tittade de på hennes nytagna bilder från resan till Vrindavan. Senare på kvällen hölls ännu ett program i kvarterslokalen, efter Maha Haris intensiva affischkampanj tidigare under eftermiddagen, och ett mycket inspirerande föredrag avslutades med pizza och frågestund.

På onsdagen åkte de fem på en kort sightseeingtur i Umeå med omnejd, och de Heliga Namnen spreds med de kyliga vindarna över snö och is till ackompanjemang av Guru Maharajas charangospel. Utflykten avslutades med en gratis bussresa där passagerarna bjöds på sång och musik till Herren Krishnas ära. Några ungdomar visade sin uppskattning genom att skänka en slant. Allra sist hölls ett litet harinam på Ålidhems centrum, innan man återvände hem för att packa och tillaga prasadam för dem som inte fastade för Ekadasi. Än en gång kom Jorge, en mexikansk konstnär, på besök, och man hade en kort avslutning vid altaret hos Gaura Nitay innan det bar iväg till Alviks flygplats - för idag skulle sällskapet skiljas åt. Guru Maharaj åkte så till Stockholm-Arlanda tillsammans med Vasudeva Das och Brahma Samhita Das, och Maha Hari Das tog tåget ner till Göteborg.

Själv blev jag, det vill säga Manah Siksa Devi dasi, kvar i Umeå med den stora glädjen av att ha fått tillbringa några intensiva dagar i sällskap av min käre andlige mästare och mina andliga syskon. Kvar finns den andligt upplyftande atmosfären, kvar finns närvaron av Gurudeva och de hängivna i bilder, inspelningar och minnen… och kvar finns resterna av prasadam och ett och annat som blev kvarglömt i brådskan inför återresan.

Det besök som jag så länge bett om och längtat efter, blev alltså av tillslut. Jag blev bönhörd, och ännu är jag uppfylld av den berikande närvaron av Srila Guru Maharaj och de hängivna, och jag är djupt tacksam för dessa dagar; för att fick den stora förmånen att ha dem alla nära mig, att jag fick presentera dem för min familj och att jag - trots min ofullkomlighet - fick möjlighet att tjäna dem här i mitt enkla hem.

Sri Sri Gaura Nitay, ki jay!
Srila Guru Maharaj, ki jay!
Srila Prabhupada, ki jay!
Jönköping yatra, ki jay!
Huskvarna yatra, ki jay!
Umeå yatra, ki jay!

Er tjänare,
Manah Siksa Devi dasi

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna  Hare Hare   Hare Rama  Hare Rama  Rama Rama  Hare Hare